söndag 8 februari 2015

Backstrom - usel TV

Jag förstår inte. Leif GW Persson sålde rättigheterna till sin bokfigur Bäckström till FOX. Sedan gör FOX en serie som heter Backstrom men där inget från GW:s böcker finns med, varken i storyform eller hur huvudrollsinnehavaren är.
De hade utan problem ochg utan att slänga miljoner åt GW kunnat göra en serie med en slusk som fallösande polis. GW kan ju knappast ha ensamrätt till en sådan person.

Jag har sett 3 avsnitt av Backstrom och inte nog med att jag inte känner igen Bäckström, men serien är klart medioker. Den är som vilken kriminalserie som helst. Svag story och långsökta lösningar av fallen. Dessutom är det en hel del bikaraktärer som är helt utan djup.

Backstrom själv kan liknas vid Gregory House, med den skillnaden att Hugh Laurie är en bra skådespelare som, trots att House är egoistisk och odräglig för sina kollegor, blir älskvärd för tittaren. Backstrom blir bara jobbig och ointressant.

Nej, detta blir inte en långvarig serie, inte om man fortsätter som man gjort de tre första avsnitten. Framförallt ska man som tittare vara medveten om att detta har INGET med GW:s böcker att göra och detr enda seriens Backstrom har med böckernas är namnet.

GBrattis GW, du har tjänat miljoner på något FOX skapat skit av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar