måndag 28 december 2015

Ayoho - Deference and wonder

Jag älskar att hitta pärlor bland det okända, både då det gäller böcker, film och musik. Det är sällan jag faller för de stora utan istället finner jag ofta mer nöje hos det som de flesta andra inte upptäckt eller har missat.

I Spanien är det lätt att hitta nya (för mig) och bra artister eftersom jag varje gång jag besöker Spanien hittar en handfull enormt bra artister som jag inte hört innan. Ibland finner jag även nya favoriter i artister som debuterar och så har jag gjort med Ayoho, en indiepopgrupp från Cartagena.

Ayohos första CD heter "Deference and Wonder" och som ni kanske kan ana av titeln så gör det något så ovanligt som att sjunga på Engelska. Detta är det alldeles för få spanska artister som gör och därmed kanske de missar stora genombrott i Europa. Ayoho är en grupp jag hoppas kan finna publik överallt med sina fantastiska låtar. Man vann nyligen en stor tävling i Spanien där fler än 1100 nya musikaliska akter ställde upp.

"Deference and wonder" är som alla album lite upp och ner. En del låtar försvinner snabbt ur skallen medan ett par andra tillhör några av de bästa jag hört överhuvudtaget och överlag är detta det starkaste debutalbumet jag hört sedan Prefab Sprouts "Swoon". Liksom Prefab Sprouts så lyckas Ayoho trolla fram popmagi i sina bästa stunder som i "Frontiers" och "Winter", som är mina klara favoriter på skivan.

Jag tror Ayoho har en bra chans att lyckas med deras blandning av radiopop och indierock, en bra sångare som sjunger på perfekt engelska och känslan de lyckas bygga upp. Jag ser fram emot mer från dem men tills dess sätter jag på "Deference and wonder" ännu en gång och vet att jag aldrig komma tröttna på den.


 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar