fredag 4 januari 2013

Vansinne - Dean Koontz

Dean Koontz är en av många underskattad författare. En hel del verkar ha fördomar mot honom och Stephen King, som är en författare Koontz ofta jämförs med. Faktum är att Koontz (liksom King) skriver bra, spännande böcker och litterärt så har de fler kvalitéer än det mesta folk läser. En sak som Koontz och King också har gemensamt är att de har bra inblick i människors psyke, något som märktes i denna bok.

Boken handlar om bartendern Billy som en kväll får ett meddelande under vindrutetorkarrna på sin bil. Meddelandet går ut på att han får två val. om han går till polisen så kommer en ung, blond lärarinna att mördas. Om han inte går till polsen så kommer istället en äldre kvinna som sysslar med välgörenhetsarbete att dödas. Billy tar lappen till en vän som är polis och de tolkar det hela som ett skämt. Ända tills dagen efter då en ung lärarinna hittas mördad. Därefter kommer ännu en lapp med omöjliga val för Billy och det hela är igång.

Boken är som sagt rejält spännande och är skriven på ett så levande sätt att den skrämmer mer än de flesta filmer jag sett. En bok man verkligen inte vill lägga ifrån sig.

Betyg:  **** (4 av 5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar