lördag 19 januari 2013

Allt Faller

Nej, det är inte särskilt roligt. Allt faller är verkligen inte stor humor. jag vet att det inte är meningen att var en serie man gapflabbar till men det hela blir bara löjligt. Inte ens det dramatiska, det tragiska i serien blir särskilt bra.
När folk klagat på Allt faller så har ofta svaret blivit att det inte är meningen att det ska vara ett nytt Solsidan. men så bra då, eftersom Solsidan är något av det minst roliga som visats på TV.  Solsidan och Kontoret, usch nej. Det verkar vara någon på TV4 som helt saknar humor som är ansvarig för att man skapar och köper in sådana program. Säkert samma person som säkerligen själv tycker att Stefan och Krister är briljanta. Står det humor eller komedi om ett program på TV4 så vet man att det inte är kul. Jag förstår att Allt faller tappade över 300 000 tittare till avsnitt 3 och 4. fortsätter det är det väl bara Jonas Gardell själv som sitter och ser de sista avsnitten.

Idén att skådespelarna (eller komikerna) ska spela sig själva är så tråkig, förlegad och ointressant. Det hela faller platt och Allt faller syftar nog till just det. Allt faller platt och framförallt Rheborg visar att han bar akan spela en roll och han gör det inte bra.

Det hela blir så uselt som bara svenska produktioner kan bli. Även om jag verkar vara en av de få som inte tokhyllar "torka aldrig tårar", så är det ändå där som Gardell gör sig bäst. Jag har sett honom live flera gånger och han kan vara tokrolig, fräck och så men det är den mer dramatiska, tragiska sidan och snabba vändningen från komik till tragedi där han gör sig allra bäst. Det är kanske därför jag älskar mitt videoband med "Kim och Jonas" eller om det var "Jonas och Kim". Det var innan Gardell blev stor och känd och riksbög och istället (kändes det som) var mer sig själv.

Nedan är ett klipp jag hittar som visar Gardells storhet.

 
 
Men Allt faller gillar jag inte. Tyvärr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar