måndag 7 januari 2013

7 januari

Donna Rice Hughes 55 år

Inte många kan "skryta" med om att ha varit med om att påverka USA:s politiska framtid på det sättet som Donna Rice (som hon då hette) kan göra. 1987 kom det fram att hon haft en kärleksaffär med den gifte Gary Hart. Hart var då presidentkandidat och många trodde att han skulle bli näste demokratiske kandidat att utmana epublikanerna om presidentposten. Valet innan blev han knappt slagen av Mondale i kampen som demokraternas kandidat; han vann fler stater än den tråkiga Mondale, men Mondale vann fler elektorsröster. Senare fick Mondale stryk av reagen i valet. Det fanns dock flera som menar att Hart varit en bättre kandidat.

1987 startade han sin kampanj mot valet 1988 men snabbt kom det fram at han haft en utomäktenskaplig affär med fotomodellen Donna Rice. Något som startade en diskussion i USA om en presidentkandidats privatliv skulle påverka hur han sköter sitt jobb som president. Folket sade sitt och tyckte att det inte spelade roll men när demokraterna satte igång med sina förval så visade det sig att hans stöd hade sjunkit rejält hos väljarna. Dock inte bara för affären utan även för hans sätt att hantera media.

Donna Rice tjänade en hel del på affären, som ju alla som hamnar i liknande sitsar verkar göra. Till skillnad från andra kvinnor som satt på politiker och blivit kända på det, så tackade Donan Rice nej till Playboy och är nu VD för en organisation som jobbar mot porr på internet.

Vad som hade hänt om affären inte kommit fram eller om den inte funnits vet ingen. Men Hart hade varit en bättre kandidat än usla Dukakis, som fick storstryk mot George Bush (den äldre) i valet 1988. hade demokraterna vunnit där så hade världen sett annorlunda ut idag, därmed inte sagt att Hart kunnat fixa det.

Nåväl, Grattis Donna Rice HughesInga kommentarer:

Skicka en kommentar