onsdag 23 januari 2013

Flight

Denzel Washington Oscarnominerades för sin roll i Flight och jag förstår inte varför. Troligen beroende på att 2012 var ett uselt filmår. För han spelar inte särskilt bra i Flight. Finns så många skådespelare som kunde gjort jobbet så mycket bättre och mer trovärdigt. Denzel kan inte spela alkoholist och onykter, han är inte tillräckligt bra för det.

Fast iofs är hela filmen inte särskit bra. Även den kunde blivit bättre genom små förändringar, som ett bättre slut. Som filmen är nu är den ganska meningslös och menlös och syftet med den är svår att fatta.

Vad handlar då filmen om? Alkoholiserad och knarkande pilot hamnar i flygplan som inte pallar en flygtur och störtar. Piloten ser till att nästan alla överlever. Piloten misstänks ha misskött sitt jobb pga att han var påverkad under flygningen. Piloten slutar dricka, men börjar direkt igen. Piloten har ihop det med en ex-knarkare, som till slut lämnar honom. Sedan vill jag inte avslöja mer för någon kanske vill se det hela.

Tyvärr är storyn tunn och Denzels skådespeleri drar ner det hela ännu mer. Efter jag såg filmen igår kändes det som en svag trea i betyg, men efter att ha sovit på saken så blir betyget en tvåa. En lätt bortglömd film som ingen kommer att minnas i höst.

Betyg: ** (2 av 5)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar